banner lavreotiki

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« Δεκέμβριος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
  • Ιστορικό Δημοτικής Παράταξης Νεα Εποχή

    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» ΚΑΜΑΡΙΖΑ – ΚΕΡΑΤΕΑ –ΛΑΥΡΙΟ» Η Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 1990, με στόχους την ανάπτυξη της περιοχής, την υλοποίηση έργων υποδομής και την επίτευξη Νομοθετικών ρυθμίσεων απαραίτητων για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της πόλης και των Οικισμών, καθώς και την συσπείρωση και συμμετοχή στα κοινά πολιτών, από όλους τους επαγγελματικούς και πολιτικούς χώρους. Στις 25 Σεπτεμβρίου 1990, με την ιδρυτική της Διακήρυξη, η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» ανακοίνωσε την συμμετοχή της…
    Διαβάστε περισσότερα...

τελευταία άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΕΒΑΝΤΗ ΓΙΑ ΣΤ. ΡΟΖΗ ΚΑΙ ΑΡ. ΜΑΚΡΗ

30 Σεπτεμβρίου 2018

 

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταύρος Ρόζης και Αρετούσα Μακρή, με τη συμπεριφορά και τις ενέργειές τους το τελευταίο διάστημα, έθεσαν τους εαυτούς τους εκτός της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Εποχή - Καμάριζα, Κερατέα, Λαύριο».

Αποφάσισαν να συνεχίσουν την πορεία τους σε διαφορετικούς δρόμους από εμάς.

Σεβόμενος την πολύχρονη συνεργασία μαζί τους, και ιδιαίτερα με την κ. Μακρή, που ξεκίνησε το 1994,δεν έχω για την ώρα να πω τίποτα περισσότερο.

Τους καλώ όμως, να παραδώσουν τις θέσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, τις οποίες κατέλαβαν μετά από δική μου προσωπική παρέμβαση προς τους αρχικά εκλεγέντες.

 

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«Νέα Εποχή»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΗΠΕΔΟ Η «Α.Π.Ε. ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ» ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΟΥΚΑ

Κερατέα, 02  Νοεμβρίου 2016

 

Με την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να επιχορηγήσει το Δήμο Λαυρεωτικής με ποσό 500.000 ευρώ για τη βελτίωση του γηπέδου «Παν. Βογιατζής», άνοιξε ο δρόμος για να αλλαχτεί ο χλοοτάπητας και να  γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να αδειοδοτηθεί το γήπεδο της «Λαυρεωτικής».

Όταν συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητήσαμε να συμπεριληφθούν στην προκήρυξη του διαγωνισμού εκτός του χλοοτάπητα και η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων, η δημιουργία εισόδου για τους φιλοξενούμενους, η κατασκευή αποδυτηρίων και η βελτίωση του φωτισμού. Τονίσαμε μάλιστα, ότι η επιχορήγηση της Περιφέρειας καλύπτει οικονομικά όλα αυτά τα έργα, σύμφωνα με πρόσφατες δημοπρατήσεις σε άλλες περιοχές.

Στις 12 Ιουλίου, δημοσιεύτηκε η διακήρυξη του διαγωνισμού και διαπιστώσαμε ότι περιελάμβανε ουσιαστικά μόνο την κατασκευή χλοοτάπητα με προϋπολογισμό 537.333,33 ευρώ.

Λίγες ημέρες πριν, ο Δήμος Χαλανδρίου είχε δημοπρατήσει ίδιο έργο, σε γήπεδο μάλιστα μεγαλύτερων διαστάσεων με προϋπολογισμό 233.926,00 ευρώ.

Ο κ. Λουκάς και η παρέα του εμφανίζονται πρόθυμοι να πληρώσουν υπερδιπλάσια χρήματα για το ίδιο έργο.

Οφείλουν μια απάντηση πριν απ’ όλους προς τη διοίκηση, τους αθλητές και τους φιλάθλους της «Λαυρεωτικής» και για την υπερτιμολόγηση του έργου αλλά και γιατί δεν συμπεριέλαβαν και τα υπόλοιπα έργα ώστε να αδειοδοτηθεί το γήπεδο και να παίζει στην έδρα της τους επίσημους αγώνες η ιστορική ομάδα.

Στις 3 Αυγούστου, η Επιτροπή Διαγωνισμών ανακήρυξε μειοδότη.

Δυστυχώς, η προχειρότητα και οι παλινωδίες της σημερινής διοίκησης του  Δήμου, ίσως και σκοπιμότητες, καθυστερούν την οριστικοποίηση και ανάδειξη του μειοδότη και την έναρξη των έργων.

Μετά από σειρά αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής που κάθε μια τους αναιρεί την προηγούμενη και αλλάζει την κατάταξη των συμμετεχόντων, φτάσαμε στο Νοέμβριο και οριστική απόφαση και υπογραφή σύμβασης δεν φαίνεται ακόμη στον ορίζοντα.

Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι ο «νοικοκύρης» και «παντογνώστης» Λουκάς στερεί το Δήμο από σημαντικά έργα με τον τρόπο που λειτουργεί και δε σέβεται τους κόπους και τον ιδρώτα ιστορικών σωματείων που υποχρεώνονται να παίζουν μακριά  από το «σπίτι» τους.

Τον καλούμε να δείξει έστω και τώρα την οφειλόμενη αναγνώριση των προσπαθειών της διοίκησης, των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων της «Λαυρεωτικής» να κρατήσουν την ομάδα όρθια και δυνατή αυτούς τους δύσκολους καιρούς, και να προχωρήσει αμέσως στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημοπρατηθούν άμεσα όλα τα έργα και να ξεκινήσουν το συντομότερο.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«Νέα Εποχή»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Κερατέα, 19 Ιουλίου 2016
Η παρέα που διοικεί το Δήμο μας, γίνεται συνεχώς περισσότερο επικίνδυνη για το παρόν και το μέλλον της Λαυρεωτικής.
Λειτουργούν επιπόλαια αλλά και αλαζονικά συσσωρεύοντας προβλήματα και "στρουκοθαμηλίζουν υποκριτικά για όσα τους αφορούν.
Αυτό το μήνα, μέσα σε λίγες ημέρες, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους αποδεικνύοντας την ανεπάρκεια τους, τον αυταρχισμό αλλά και τη συνεχή τους προσπάθεια να καλύψουν με ψέμματα και προσωπικές επιθέσεις όσα τους αφορούν και αποκαλύπτονται στους πολίτες.

1. Μελέτη οδού Σταυρού - Λαυρίου.
Αφού μας επιτέθηκε χυδαία γιατί τον υποχρεώσαμε να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, στη συνεδρίαση της Τρίτης 12.07.2016, έκανε τουλάχιστον 10 προτάσεις για αλλαγές και πρότεινε συναντήσεις με τεχνικούς συμβούλους ώστε στο επόμενο συμβούλιο να διαμορφωθούν οι αντιρρήσεις του Δήμου.
Μνημείο υποκριτικής συμπεριφοράς που γύρισε όλη  τη λάσπη που προσπάθησε να μας ρίξει στον ίδιο.

2. Υπόθεση Συρίγου.
Στη συνεδρίαση της Τρίτης 12.07.2016, ο κ. Λουκάς ανακοίνωσε την παραίτηση του κ. Ιωάννη Συρίγου από τις θέσεις του Εντεταλμένου Συμβούλου και του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, χωρίς να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις.
Οι υπηρεσίες του δήμου, διαπίστωσαν, αρκετές ημέρες πριν την ανακοίνωση του κ. Λουκά, ότι ο γιός του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου έχει πληρωθεί από το ΝΠΔΔ "ΘΟΡΙΚΟΣ" σειρά ενταλμάτων χρησιμοποιώντας παραποιημένα ή πλαστά δημόσια έγγραφα.
Ρωτάμε τον "αδιάφθορο" δημοτικό άρχοντα αν  έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να αποδοθούν ευθύνες και να ξεκαθαρίσει το θέμα και γιατί δεν ζήτησε την παραίτηση του πατέρα του εμπλεκόμενου και από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου;
Η υπόθεση είναι σοβαρή και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την κουκουλώσει.

3. Κατασκήνωση Κερατέας.

Για δεύτερη χρονιά προσπάθησαν να αναθέσουν τη λειτουργία της σε ιδιώτες.
Μετά από έγγραφο - κόλαφο του Υπουργείου Εργασίας ανακάλεσαν τον διαγωνισμό και τρέχουν να προλάβουν να είναι έτοιμοι για να φιλοξενήσουν παιδιά τον Αύγουστο.
Η επιπολαιότητα δίνει και παίρνει. Ξερόλες και παντογνώστες σε βάρος των πολιτών που ορκίστηκαν να υπηρετούν.
Και για να μην ξεχνάμε, το 2014 η λειτουργία της Κατασκήνωσης Κερατέας είχε κοστίσει 226.000 λειτουργώντας μεγαλύτερο διάστημα και με περισσότερα παιδιά σε σύγκριση με το 2015, όταν κατάφεραν να τριπλασιάσουν σχεδόν το κόστος ξοδεύοντας περισσότερα από 600.000 ευρώ οι νοικοκύρηδες.

4. Μετακομίζουν στη Γαλλία.
Ο Δήμαρχος και δύο συνεργάτες του, δύο αντιδήμαρχοι και δύο δημοτικοί σύμβουλοι επισκέπτονται από σήμερα μέχρι το Σάββατο την πόλη Quimper στη Γαλλία, όπως αναφέρουν σε χτεσινό Δελτίο Τύπου.
Τέτοια μαζική μετακόμιση δεν είχε γίνει ούτε τις παλιές καλές ημέρες του κ. Λουκά.
δε σέβονται ούτε την ανέχεια και τα προβλήματα των χιλιάδων ανέργων συμπολιτών και συνεχίζουν να προκαλούν με την ίδια αλαζονική συμπεριφορά τους, τα ταξίδια και τις φανφάρες.

5. Συνεδρίαση "παρωδία" του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την Παρασκευή 15.07.2016 το μεσημέρι ενημερωθήκαμε για Έκτακτη Συνεδρίαση την ίδια ημέρα στις 5:30μ.μ. Τα 6 υπερεπείγοντα θέματα μας έγιναν γνωστά μια ώρα πριν.
Παρά τις αντιρρήσεις μας για τη συζήτηση σοβαρών θεμάτων με αυτή τη διαδικασία, όπως η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, η συνεδρίαση έγινε για να μπορέσουν 
να σώσουν ότι μπορούν μετά το μπάχαλο που προκάλεσαν στην Κατασκήνωση, να τακτοποιήσουν υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει και να πάρει παράτυπα και τη θέση του προέδρου του ΝΠΔΔ"ΘΟΡΙΚΟΣ" ο κ. Λουκάς, αντικαθιστώντας τον μέχρι τότε Πρόεδρο που είχε παραιτηθεί πριν λίγες ώρες
Παρωδία, παρατυπίες, ακροβατισμοί και υποψίες που δημιουργεί η παραίτηση του Προέδρου λίγο μετά την αποκάλυψη της "υπόθεσης Συρίγου"


Ο κ. Λουκάς και η παρέα του, κάθε μέρα που περνάει γίνονται και περισσότερο επικίνδυνοι.
Αγνοούν τις ανάγκες και τα προβλήματα των κατοίκων και της περιοχής, υποβαθμίζουν τις δημοτικές υπηρεσίες, απαξιώνουν το ρόλο του Δημοτικού    Συμβουλίου, διοικούν αυταρχικά και αλαζονικά έχοντας κάνει σημαία τους την οικογενειοκρατία, το βόλεμα των δικών τους, την υποκρισία και τα ψέμματα για να κρύψουν την ανυπαρξία έργου που τους χαρακτηρίζει.


Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«Νέα Εποχή»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

DHMOTIKH ENHMEROSH 2018

2016 1

2014 1

2013 1

2012 1