banner lavreotiki

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« Φεβρουάριος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
  • Ιστορικό Δημοτικής Παράταξης Νεα Εποχή

    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» ΚΑΜΑΡΙΖΑ – ΚΕΡΑΤΕΑ –ΛΑΥΡΙΟ» Η Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 1990, με στόχους την ανάπτυξη της περιοχής, την υλοποίηση έργων υποδομής και την επίτευξη Νομοθετικών ρυθμίσεων απαραίτητων για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της πόλης και των Οικισμών, καθώς και την συσπείρωση και συμμετοχή στα κοινά πολιτών, από όλους τους επαγγελματικούς και πολιτικούς χώρους. Στις 25 Σεπτεμβρίου 1990, με την ιδρυτική της Διακήρυξη, η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» ανακοίνωσε την συμμετοχή της…
    Διαβάστε περισσότερα...

τελευταία άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Απρ 17, 2016

 

Πριν τέσσερα χρόνια, στις 18 Απριλίου 2011, τα ΜΑΤ αποχώρησαν από την Κερατέα.

Η ημερομηνία αυτή, θα μείνει στη μνήμη μας για πάντα, όπως και η 11η Δεκεμβρίου 2010 και κάθε μία από τις 128 ημέρες αντίστασης όλων των κατοίκων, σύσσωμης της κοινωνίας.

Η καθημερινή παρουσία στα μπλόκα, οι διαδηλώσεις, οι εκδηλώσεις, οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, οι αποστολές αυτοκτονίας στο βουνό και στους δρόμους καθήλωσαν εκατοντάδες ένστολους και «ασφαλίτες» και τους υποχρέωσαν να τραπούν σε φυγή.

Η ενότητα, η αγωνιστικότητα, η σοβαρότητα, η ομοψυχία και οι θυσίες έτρεψαν σε φυγή όλο τον κρατικό μηχανισμό.

Τους νικήσαμε στη μάχη, τους νικήσαμε πολιτικά και ηθικά.

Η ιστορία που θα γραφτεί και ο απολογισμός που θα γίνει αφού λήξουν όλες οι εκκρεμότητες, θα έχει να πει πολλά για ζωές που κινδύνεψαν, για πολίτες κάθε ηλικίας που δε λογάριαζαν τίποτα, για το πού βρέθηκαν χρήματα, αλλά και για κάποιους επώνυμους «αγωνιστές» που εκμεταλλεύτηκαν τον αγώνα για προσωπικό και πολιτικό όφελος.

Ο αγώνας μας υποχρέωσε την πολιτεία να μας ακούσει, άνοιξε την πόρτα της δικαίωσης.

Οι παρελκυστικές τακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και της Περιφέρειας Αττικής, κατάφεραν μέχρι σήμερα να κρατούν σε «ομηρία» την περιοχή μας παρά τις προσπάθειες που συνεχώς καταβάλαμε και τις προτάσεις μας.

Η παρακαταθήκη του αγώνα μας, αποτελεί το βασικό επιχείρημα προς τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αλλά και προς την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, που βρέθηκε κοντά μας στα μπλόκα και στάθηκε πάντα στο πλευρό μας, για να γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας και να μείνει η Κερατέα έξω από κάθε νέο Σχεδιασμό.

Η δημοτική αρχή δεν έχει αναλάβει μέχρι σήμερα καμμία ουσιαστική πρωτοβουλία για την επίλυση του κρίσιμου ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο κ. Λουκάς και ο κ. Ιατρού, αφού μοίρασαν τις θέσεις όπως είχαν συμφωνήσει, άρχισαν πρόσφατα να αλληλοκατηγορούνται για το ποιός πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα.

Έχουμε ζητήσει από τον κ. Λουκά να επιδιώξει να συναντηθούμε με την κ. Δούρου και τους αρμόδιους υπουργούς για να ζητήσουμε την αλλαγή του νόμου που χωροθέτησε το Οβριόκαστρο.

Αναμένουμε ακόμη, παρότι το υποσχέθηκε εδώ και ένα μήνα.

Είναι καιρός να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και με σοβαρότητα, διάλογο, συνεργασία και ενότητα να διεκδικήσουμε την οριστική αποδοχή των προτάσεών μας – 19 χρόνια αγώνα ζητούν δικαίωση.

Ο Δήμος μας και ιδιαίτερα η Κερατέα, μπορεί να συμβάλει στη διαχείριση των απορριμμάτων μόνο με την εφαρμογή προγραμμάτων μείωσης του όγκου τους, με έναν απαράβατο όρο. Δε θα χρησιμοποιηθεί ποτέ και για καμμία δραστηριότητα, ούτε ένα μέτρο στο Οβριόκαστρο.

Η περιοχή αυτή αποτελεί από το 2011, για όλους μας, χώρο μνήμης του αγώνα και αναψυχής.

Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στην κατοχύρωση των θέσεών μας και το οριστικό σβήσιμο της Κερατέας από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την πλήρη δικαίωση.

Το οφείλουμε σε εμάς, στις προηγούμενες και επόμενες γενιές.

Το χρωστάμε στα παιδιά που ακόμα έχουν εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη και στις οικογένειές τους.

       Κερατέα, 18 Απριλίου 2015

 

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«Νέα Εποχή»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

DHMOTIKH ENHMEROSH 2018

2016 1

2014 1

2013 1

2012 1