Μετά την οριστική καταδίκη των μεθοδεύσεων της Διοίκησης Παπαχρήστου απ’ όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης, η προσωρινή διοίκηση της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, αποφάσισε (χωρίς να έχει τέτοια δικαιοδοσία) τη διενέργεια εκλογών τον Σεπτέμβριο.

Απόφαση η οποία βρίσκεται πέρα από κάθε λογική, δίχως το παραμικρό νομικό υπόβαθρο, όπως επισημάνθηκε σε κάθε τόνο από μέλη της που διαφώνησαν, αλλά δεν εισακούστηκε η άποψή τους. 

Προσέφυγαν με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο, που τους δικαίωσε. Εκεί αποκαλύφθηκε ένα ακόμα «μαγείρεμα» της γνωστής παρέας: Εμφάνισε στο Πρωτοδικείο έγγραφο σύμφωνα με το οποίο 24 Σωματεία της ΕΠΣ ζήτησαν Πρόσθετη Παρέμβαση υπέρ της Ένωσης!  

Η νομική απάντηση ήρθε από το ίδιο το Πρωτοδικείο. Όχι απλά δεν την έλαβε υπόψη της, καταδίκασε μάλιστα τις (νέες) μεθοδεύσεις της προσωρινής διοίκησης της ΕΠΣ. 

Υπάρχει όμως και το ηθικό σκέλος της υπόθεσης. Παπαχρήστος,  Νικάκης και λοιποί παραστάτες, οφείλουν να απαντήσουν στο πολύ σοβαρό ερώτημα που εγείρεται. 

Τα είκοσι (24) Σωματεία που αναφέρονται την Πρόσθετη Παρέμβαση ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; Έχουν γνώση; Έβαλαν την υπογραφή τους; Ή εν κρυπτώ (για μια ακόμα φορά) χρησιμοποιήθηκαν για να εξυπηρετηθούν προσωπικά συμφέροντα; 

Αντίστοιχο ερώτημα τίθεται και προς τα Σωματεία: Γνωρίζουν ότι χρησιμοποιήθηκε το όνομά τους σ’ αυτή την προσπάθεια των έκπτωτων να παρακάμψουν (για πολλοστή φορά) τη νομιμότητα; 

Διατρανώσαμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα διστάσουμε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια ώστε να διασφαλιστεί η νομιμότητα και η διαφάνεια. Και αυτό θα επιδιώξουμε με κάθε κόστος. 

Ασφαλώς, βασικές προϋποθέσεις είναι πρωτίστως η ειλικρίνεια και βεβαίως ο σεβασμός σε θεσμούς, πλαίσια, νόμους, αρχές, αξίες. Κυρίως απόλυτος σεβασμός στα Σωματεία.  

Αν έστω και κάτι από τα παραπάνω έχει απομείνει στην έκπτωτη/προσωρινή διοίκηση, έχει χρέος να εξηγηθεί για τις πρακτικές της. 

Για του λόγου το αληθές: